Data: 14 iulie.

Evolutia ta ca om este generata de o serie de activitati ce pot fi intreprinse atat in institutiile educationale cat si in mediile non-formale. Daca in perioada tineretii procesele educationale sunt privite ca o activitate implicita, dorinta ulterioara de a evolua in mod constant in domeniile de interes devine un laitmotiv pentru cei pasionati, pentru cei care considera educarea o rampa de lansare in viitor. Exista o paleta larga de activitati ce pot fi intreprinse atat fizic, in cadrul salilor de conferinte, cat si online in workshop-uri sau webinarii interactive. Totul tine de dorinta proprie de informare si de aria de interes pe care fiecare dintre noi si-o concretizeaza in cadrul unui domeniu.

In ceea ce priveste aria de business si life coaching, unul dintre expertii din Romania care organizeaza workshop-uri de constientizare este George Nedelcu. Avand peste 20 de ani de experienta in coordonarea echipelor, tangente multiple practice si teoretice cu zona de business dar si asumandu-si functia de director in cadrul unui club pe public speaking, George este portretizarea unui life coach pe care cu sigurnata trebuie sa il asculti pentru sfaturi utile. Acesta organizeaza in mediul online workshop-uri de constientizare care vizeaza propria intruziune in sfera personala si delimitarea propriilor probleme si pana la dezvaluirea importantei unor obiective de atins. Toate aceste elemente pot fi vizualizate prin inscrierea la workshop, acolo unde George are si invitati speciali.

In cadrul acestui articol vom discuta despre nenumaratele avantaje ale unui workshop de constientizare, totul pentru a te motiva si mai mult sa aplici. Ramai alaturi de noi pentru a afla lucruri care iti pot impacta pozitiv viata.

Ce este un workshop de constientizare?

Inainte de a discuta care sunt avantajele unui workshop de constientizare pe care George Nedelcu il promoveaza in mediul online pentru a genera dorinta de dezvoltare in randul urmaritorilor, prezentam cateva dintre avantajele workshop-ului ca una dintre cele mai des intalnite moduri de formare a oamenilor, prin intermediul aplicabilitatii practice a sfaturilor asimilate.


Workshop-ul portretizeaza un atelier de munca in care sfaturile primite de la un specialist se imbina cu utilitatea practica a acestora in vederea deprinderii unor abilitati si competente. In general, workshop-ul are o dimensiune colectiva, activitatile care urmeaza sa se desfasoare (atat intr-o maniera fizica cat si in mediul online) implicand colaborarea dintre doua sau mai multe persoane. Workshop-ul ca metoda de deprindere a unor abilitati este indicat a se concretiza atunci cand o echipa de lucru asimileaza noi cunostinte, este introdusa intr-o sfera noua de activitate sau se doreste solutionarea unor probleme sau tehnici cu un nivel ridicat de complexitate.


Workshop-ul de constientizare implica asimilarea unor sfaturi din partea specialistilor care organizeaza aceasta activitate si ulterior, denota o parte practica in care propriile obiective si stari sunt evaluate si manifestate in vederea atragerii succesului. Asa cum reflecta si numele, constientizarea trebuie sa se produca fata de propriul eu si implica un procedeu psihologic in care factorii externi genereaza un anumit proces de reflectie asupra propriei persoane. De foarte multe ori, cu precadere in societatea contemporana, oamenii se confrunta cu o imposibilitate de management a emotiilor, un nivel ridicat de stres sau probleme care ofera impresia ca nu pot fi rezolvate. Un workshop de constientizare vine sa realizeze o radiografie a tuturor acestor elemente care opresc dezvoltarea umana iar aspectele de natura conversationala atesta prezenta acestor probleme si in randul altor persoane. Atat sfaturile specialistilor cat si colaborarea in grup pot oferi unui om premisele necesare pentru a evolua si a depasi barierele cu care se confrunta.

Ce poate reflecta un workshop de constientizare in randul unei companii

Workshop-urile de constientizare se pot organiza atat cu persoane din medii diferite cat si cu personalul din cadrul unei companii. Aceasta din urma activitate este solicitata in special de catre un lider sau un manager care doreste sa solutioneze probleme interne sau sa contribuie la dezvoltarea personalului. Un workshop prezinta cateva dintre avantajele urmatoare: contribuie la dezvoltarea umana si a capacitatii oamenilor de a percepe schimbarea intr-un mod diferit, demonstreaza utilitatea unei schimbari sau a unui nou concept, ofera publicului sansa de a interactiona cu expertii din varii domenii de activitate si mai ales, implica o componenta conversationala intre public si un coach.

Diferit de alte forme de interactiune non-formala, workshop-ul ofera sansa aplicabilitatii cunostintelor asimilate, aspect bidimensional pentru prezentatori si public. Prin partea practica, un coach poate evalua sistematic nivelul de adaptabilitate al publicului la informatiile transmise, element care modeleaza utilitatea unor noi sesiuni.

Redescoperirea sinelui si o viziune mai clara a propriilor obiective


In dorinta continua de a realiza bunastare materiala foarte multi oameni pierd esentialul, isi disipa energia catre obiective superficiale care au ca finalitate elemente de natura pecuniara. Foarte putine persoane stiu cu adevarat calea spre care vor sa se indrepte sau instrumentele care ii pot ajuta sa scurteze acest drum. Cu ajutorul unor specialisti atent formati in partea de coaching, fiecare om poate reflecta asupra propriei situatii (atat personale cat si profesionale) in vederea descoperirii unor obiective strategice care sa-i modeleze activitatea.

Un workshop de constientizare realizat de catre George Nedelcu te poate duce cu un pas mai aproape de scopul si esenta propriei existente. Modul de abordare a specialistului in ceea ce priveste propriile obiective dar si experienta acestuia in varii domenii de activitate va va propaga inspre o noua zona de autocunoastere care isi propune sa evidentieze provocari diverse.

Cu informatii, instrumente si activitati specifice, workshop-ul de constientizare va crea un nou traseu in viata dumneavoastra si va descoperi anumite calitati pe care anterior nu le-ati fi asociat cu propria persoana. Poate descoperiti ca sunteti un bun lider si ca aveti spirit antreprenorial sau poate ca la polul opus, indicatiile va vor orienta catre lucrul cu oamenii, cu formarea acestora. Totul depinde de modul in care interactionati in cadrul acestei activitati si incercati sa ramaneti activ in perioada propriu-zisa.

Workshop-ul de constientizare poate fi o buna oportunitate in viata dumneavoastra pentru a va descoperi in amanunt abilitatile si ulterior, va poate construi o rampa de lansare catre concretizarea acestora.