Coaching

George Nedelcu - Trainer & Coach
Coaching

Cum putem intelege coaching-ul?

Obiectivele personale sau profesionale pot fi de multe ori neindeplinite din cauza unui cumul de factori: stres, lipsa timpului, alte task-uri prioritare, lipsa de motivatie, etc. Cu toate ca persoana in cauza este constienta de avantajele respectivului obiectiv, a-l trece in standby echivaleaza cu un minus pentru viata sau cariera noastra. Aici intervine in fapt terapia pe care o ofera un coach. Acesta este o persoana care ajuta clientii sau grupurile tinta in a-si descoperi motivatii, obiectivele de atins si altele de conturat, totul pentru a determina rezultate vizibile cu ajutorul sfaturilor si indrumarilor.
Coaching-ul in companii este deseori sectorial si racordat la obiectivele de munca, la performante. Din acest motiv, structurile de conducere ale companiilor care doresc sa investeasca in resursa umana apeleaza la profesionisti pentru a media succesul si a motiva performantele. George Nedelcu propune tuturor tipurilor de clienti un plan personalizat de lucru in atingerea obiectivelor, totul pentru a monitoriza cu atentie rezultatele preliminare si cele finale.

De ce ai nevoie de coaching pentru personalul din compania ta?

Coaching-ul la locul de munca este o abordare destul de recenta pe piata din Romania prin care antreprenorii incearca sa isi valorizeze resursa umana prin dezvoltarea unor abilitati care sa influenteze pozitiv procesele de munca. Cu precadere utilizat in formarea coeziunii echipelor sau in zona de leadership, coaching-ul poate ajuta atat angajatii sa performeze, cat si conducatorii sa inteleaga mai bine nevoile companiei, implicatiile unei posibile schimbari.

Sistematizarea unui set de obiective

La fel cum exista mai multe stiluri de leaderi (de exemplu carismatici, transformationali sau tranzactionali), exista si diverse abordari in stilurile de coaching. Important este, mai ales atunci cand vorbim despre mediile de munca, sa sistematizati un set de obiective realiste cu care sa operati si ulterior, dupa ce ati inceput colaborarea cu un coach, sa le evaluati si transmiteti catre angajati. Obiectivele trebuie sa aiba un nivel ridicat de masurabilitate, sa fie aplicate cu tendintele din piata si prioritar, sa motiveze si resursa umana pentru a atinge performantele.

Ce este o sesiune de coaching?

Cu intrebari special pregatite pentru a identifica obiceiuri si motivatii lipsa care duc la neindeplinirea obiectivelor profesionale si personale, un coach va comunica transparent cu echipa pe care o mentoreaza pentru a produce schimbari. Este important de subliniat ca aceste schimbari nu sunt impuse, ci sunt mediate prin intermediul exemplelor de buna practica, a modelelor de persoane care au reusit sa isi creasca responsabilitatea dar si succesul. Beneficiarii sesiunilor primesc modele de reusita pentru un plus de motivatie.

Etapizarea procesului de coaching

1. Evaluare initiala

Un coach trebuie sa cunoasca oamenii cu care va lucra, profilul companiei si modul de luare al deciziilor. Aceste elemente influenteaza cultura organizationala si pot reflecta multe dintre comportamentele angajatilor.

2. Plan personalizat

Individual sau colectiv, planul personalizat are rolul de a prioritiza individul, de a-i plasa motivatiile si obiectivele acestuia pe prima treapta de interes. Acest pas de cunoastere are rolul de a plasa resursa umana in sectoare de activitate potrivite si implicit, de a-i oferi acesteia oportunitati de dezvoltare pliate pe nevoi.

3. Monitorizare rezultate

Modul de a negocia, imbunatatirea relatiilor de munca dar si cresterea productivitatii sunt doar cativa indicatori care pot fi masurati statistic. Experienta lui George Nedelcu in antreprenoriat, management, leadership dar si vanzari vine sa ofere sesiunilor de coaching un caracter complex si un mod util de abordare pentru situatiile de munca.

Ai intrebari suplimentare?

Consulta lista de intrebari de mai jos pentru lamuriri extra sau contacteaza-ne pentru o intalnire. Cu ajutorul lui George Nedelcu coach & trainer vei putea sa iti dezvolti angamentul din companie la nivelul mult dorit.
Aduce coaching-ul performante in munca?
Fie ca vorbim despre coaching pentru leaderi sau echipe de munca, aceste sesiuni au rolul de a ajuta in intereactiunea inter-grup, de a oferi noi rampe de lansare pentru proiecte inedite si mai ales, pentru a spori nivelul de angajament si responsabilitate individual in cadrul companiei. Aceasta constientizare va spori performantele angajatilor si va transforma munca zilnica intr-un obiectiv permanent metamorfozat.
Ce este cultura de tip coaching?
Intr-o companie care valorizeaza resursa umana si potentialul acesteia, o cultura de tip coaching vine sa ofere premisele exploatarii potentialului prin invatare si mai ales, prin promovarea inovatiei ca spirit intern. Acest tipar de organizatie isi maximizeaza sansele de reusita pe piata si poate transforma climatul intern intr-o politica de promovare.
Ce este coaching-ul in randul leaderilor?
Prin coaching se pot forma sau perfectiona leaderi. Studiile de specialitate arata ca modul de relationare al leaderilor cu angajatii poate influenta pozitiv performantele. A aborda un stil transformational intr-o companie condusa pana acum intr-un mod traditionalist poate fi o greseala strategica. Astfel, pornind de la acest exemplu, leaderii invata cum sa isi adapteze stilurile de conducere pentru a genera schimbari treptate si pentru a spori performantele.
Care pot fi rezultatele unor sesiuni de coaching?
Dezvoltarea unui climat organizational armonios, pozitionarea angajatilor in departamente unde isi pot valorifica abilitatile, motivarea acestora dar si cresterea productivitatii sunt doar cateva rezultate vizibile dupa sesiunile de coaching.
Exista solutii personalizate in cursurile de coaching?
Varianta propusa de George Nedelcu este adaptata tipului de organizatie si nevoilor asociate, totul pentru a identifica anumite puncte slabe si a le transforma in oportunitati. Prin coaching se poate crea o mai mare legatura intre structurile ierarhice si mai ales, se incurajeaza impletirea obiectivelor personale cu cele profesionale pentru o mai buna coordonare.

Nevoile unui business - o prioritate de analiza pentru un coach

Fiecare companie isi sedimenteaza in timp o cultura organizationala proprie in care raporturile dintre angajati si manageri respectiv, leaderi sunt printre cele mai diverse. Adaptabilitatea la nevoile din piata trebuie sa fie o prioritate indiferent de domeniu sau arie de competenta. Cu ajutorul coach-ului George Nedelcu fiecare companie isi poate maximiza avantajele strategice daca porneste de la valorizarea resursei umane. O viziune interna asupra companiei realizata de catre un profesionist are rolul de a sublinia zonele vulnerabile dar si tendinta conducerii de a fi mult prea pasiva sau prea activa pentru ritmul de munca al angajatilor. Totul tine de mentinerea unui echilibru si mai ales, de investitia constanta pe care o realizam in educatie si dezvoltare.

Ia legatura cu echipa mea!

300+ WORKSHOP-URI

20+ ANI DE EXPERIENȚĂ

12000+ ORE DE COACHING

9000+ PARTICIPANȚI

Call Now Button